Guide: Få hjælp til rejsningsproblemer

 

Hvis du har mistanke om, at du lider af rejsningsproblemer, så er det vigtigt, at du kontakter din læge.

 

 

Jeg ved, at det er lettere sagt end gjort. Og det vil jeg gerne hjælpe dig med. 

 

 

Det er nemlig meget vigtigt, at du tager rejsningsproblemer alvorligt og får tjekket, hvad der ligger til grund for dine problemer. Som beskrevet under rejsningsproblemer, så kan rejsningsproblemer være tegn på anden sygdom.

 

Hvis ikke du får behandlet dine rejsningsproblemer, så kan de blive endnu større, og i sidste ende påvirke dit parforhold og dit billede af at være mand.

 

 

Det kan være svært at tale om

 

For mange er det svært at skulle tale med andre om sine rejsningsproblemer. Og det at skulle kontakte sin læge kan være grænseoverskridende. Seksualitet er for mange et sårbart emne.

 

For at gøre det lettere, er der andre måder, du kan kontakte din læge på end at møde personligt op. Det kan mange gange føles mere overskueligt, hvis du i første omgang klarer det via mail eller telefon.

 

Når først du har taget hul på det, vil du opleve, at du har lettere ved at skulle tale direkte til lægen om det.

 

Det kan dog ikke udelukkes, at du skal møde op hos lægen for at få foretaget en fysisk undersøgelse og evt. have taget en blodprøve.

Få hjælp til at få hjælp

 

Jeg vil endnu engang understrege vigtigheden af, at du tager dine rejsningsproblemer alvorligt og får den hjælp, du har behov for.

Derfor har jeg lavet denne lille guide med nogle værktøjer, der skal hjælpe lægen til at hjælpe dig bedst muligt.

Så læs med herunder og bliv klædt godt på at komme i gang med at få behandlet dine rejsningsproblemer.

Kom nemmere i gang med behandling

Det allerførste – og vigtigste skridt – er, at du VIL. Du VIL have løst dit problem og du VIL have gjort noget ved dine rejsningsproblemer.

Det næste skridt er at komme i gang med det rette behandling. Før du kan det, skal du have fat i lægen.

 

Der er flere måder, du kan gribe opgaven an på:

Bestil tid til en konsultation

 

Hvis du føler dig sikker og fortrolig med dig selv, kan du starte med at bestille en tid til en konsultation ved lægen. Fordelen ved det er, at du har mulighed for at tale om det direkte til lægen.

 

Lægen kan i samme omgang foretage en fysisk undersøgelse af dig og evt. tage en blodprøver, der kan afsløre om der er nogle umiddelbare grunde til dine rejsningsproblemer.

Få en e-konsultation

 

Hvis du føler dig lidt ubehagelig til mode ved at skulle snakke med lægen, så er en e-konsulation en meget brugbar løsning for dig.

 

De fleste lægehuse giver i dag mulighed for, at kan få en e-konsultation. Derved kan du kontakte lægen når DU har tid og mod til det. Du skal blot sende en mail, hvor du forklarer dit problem.

 

På denne måde skal du ikke famle hen over ordene og du kan sidde i ro og mag og formulere dig via mail.

Ring i telefontiden

 

Hvis du ikke er helt ferm til e-mail eller du gerne vil tale – men du har svært ved at skulle tale direkte til lægen om dit rejsningsproblem ansigt-til-ansigt, så kan det være en ide at ringe til ham i telefonkonsultationstiden.

 

Her foregår det via telefonsamtale, der for mange kan føles som et godt sted at starte. Det føles ikke nær så grænseoverskridende og du kan stille spørgsmål uden umiddelbart at blive flov.

guide få hjælp til rejsningsproblemer

Inden du kontakter lægen

 

Inden du skal tale med din læge, kan det være en fordel for dig, at du tester graden af dine rejsningsproblemer. Det vil gøre dig meget mere bevidst om, hvad der sker med din rejsning og om det er et tilbagevendende problem.

 

Jeg har samlet en række spørgsmål til dig, som du kan printe ud og svare på.

 

Ved at svare på disse spørgsmål inden du besøger lægen, kan du lettere svare på eventuelle spørgsmål fra ham. Du vil samtidig selv få et bedre billede af dit problem.

Download og print dette spørgeark og tag det med til lægen. Det vil hjælpe dig med bedre at svare på lægens spørgsmål.

 

Spørgeark

Oplever du, at det er svært eller uoverskueligt at skulle tale med lægen?

 

Så kan du måske hente inspiration fra nogle af disse spørgsmål:

· Jeg oplever nogle gange, at min rejsning svigter. Er det normalt eller er det noget, jeg bør få undersøgt?

 

· Jeg er stresset for tiden, og det går ud over min rejsning. Nogle gange falder den hurtigt andre gange kommer den slet ikke. Bør jeg få det undersøgt?

 

· Jeg oplever rejsningsproblemer. Er det noget, du kan hjælpe mig med at løse?

 

· Jeg har lyst til sex, men jeg oplever, at min rejsning ikke altid er god nok til samleje. Kan man gøre noget ved det?

 

· Jeg har mistet evnen til at få en rejsning. Kan det behandles?

guide få hjælp til rejsningsproblemer

Det er vigtigt at huske, at du langt fra er alene om at synes, at det er svært at tale om. Det er det for RIGTIG MANGE. Men det er vigtigt, at du tager dine rejsningsproblemer alvorligt og tager hul på det, selvom det er svært. Det kan være dit helbred, der er på spil eller måske dit parforhold, som på sigt kan blive påvirket.