Tal med din partner om rejsningsproblemer

 

Tal med din partner om rejsningsproblemer – også selvom det for rigtig mange mænd, og jeg mener RIGTIG MANGE MÆND, er utroligt svært at gøre.

 

I mit arbejde oplever jeg ofte, at mænd henvender sig til mig for at få hjælp rejsningsproblemer. Mange af dem fortæller, at deres partner ikke ved, at de har problemer. Jeg har oplevet nogle mænd, som i årevis har brugt viagra uden af fortælle det til sin partner.

 

Når hun opdager, at hendes mand har rejsningsproblemer, så bliver hun såret fordi hun føler sig ”snydt” af hans manglende info og tiltro til hende.

tal med din partner om rejsningsproblemer den lyserøde elefant

Den lyserøde elefant

 

Jeg ved, at det er svært at skulle tale om rejsningsproblemer. Og årsagerne kan være mange.

 

Måske er seksualitet ikke noget I taler om i jeres forhold. Måske er det pinligt for dig at indrømme. Det kan også være, at du føler, at du mister en vigtig del af din mandighed, når rejsningen svigter eller forsvinder.

 

Uanset årsagen, så er det vigtigt, at I taler om den ”lyserøde elefant”. For problemet er der uanset om I taler om det eller ej. Problemet bliver blot større, hvis ikke du har fokus på det og taler om det, og kan være årsag til yderligere frustrationer og problemer i forholdet.

Det er ikke kun DIT problem

 

Rejsningsproblemer er ikke kun mandens problem. Det er et parforholdsproblem. Det er et problem, der berører begge parter, og derfor er det vigtigt, at I taler om det.

 

Jeg har oplevet mange kvinder fortælle om deres frustrationer over, at deres mænd ikke taler om deres rejsningsproblemer. Når de endelig finder ud af, at deres mand lider af rejsningsproblemer, tænker de: ”pyh, er det bare det!?”.

Fordi

 

I hendes fantasi er det meget værre. Og uden kommunikation er der altså kun fantasien tilbage. Noget at det kvinderne tænker, er:

 

  • De oplever, at manden trækker sig fra hende seksuelt. Og de kan ikke finde ud af årsagen – så starter fantasien
  • De bliver usikre på, om der er noget galt med dem; er de blevet for tykke, for tynde, for gamle, for usexede
  • De mistænker manden for måske at se en anden kvinde, da han ikke er interesseret i at være sammen seksuelt med dem længere
  • At manden bliver afvisende overfor hendes tilnærmelser
  • De oplever, at intimiteten og de daglige kys forsvinder
  • Der begynder at dukke små skænderier op over ”ingenting”

 

 

I den danske film ”Blinkende lygter” bliver der sagt: der er ikke noget, som hedder rejsningsproblemer, kun grimme kællinger

 

Og det er faktisk det, som rigtig mange kvinder går og tror, når de oplever, at deres mænd trækker sig seksuelt fra dem.

Tal med din partner om rejsningsproblemer

 

Måske oplever du som mand, at det er utrolig pinligt, at din rejsning svinger eller svigter helt. Du har måske lidt mistet følelsen af at være en ”rigtig mand”.

 

Men faktisk så rammer rejsningsproblemer i større eller mindre grad HVER ANDEN mand over 40 år.

 

Der er ikke noget galt med dig og det er ikke pinligt, selvom det føles sådan. Så, tal med din partner om rejsningsproblemer. Rejsningsproblemer løses i langt de fleste tilfælde bedst ved at begge parter er med i det. Din partner kan være en stor støtte for dig. Og så undgår I samtidig en masse uheldige og unødvendige konfrontationer.

tal med din partner om rejsningsproblemer og få støtte

Få hjælp til at tale om rejsningsproblemer

 

Hvis du føler, at det er helt uoverskueligt at skulle tale med din partner om dine rejsningsproblemer, så kan du evt. booke en session med en dygtig sexolog. Så kan du – eller I – få hjælp til at komme videre.