Diabetes og rejsningsproblemer

 

Diabetes og rejsningsproblemer er et meget hyppigt forekommende i Danmark. Men stadig er mange mænd med denne almene seksuelle komplikation ikke klar over, at deres problem skyldes diabetes.

 

Problemet er hyppigere jo ældre du er og jo længere tid, du har haft diabetes.

 

Generelt oplever mænd med diabetes rejsningsproblemer ca. 10 år tidligere end mænd uden diabetes.

I gennemsnit får 79 danskere hver dag konstateret diabetes. Antallet af diabetikere er fordoblet på 10 år. Kvinder udgør 49 % og mænd 51 %

Heldigvis er der hjælp at hente når det kommer til rejsningsproblemer som skyldes diabetes. Og du er kommet til det helt rigtige sted.

 

 

Diabetes og rejsning

 

Ved seksuel påvirkning sender hjernen direkte signaler via nervebanerne til blodkarrene, der løber til og fra penis.

 

Disse signaler medfører en øget tilstrømning af blod til penis. Samtidig lukkes der af, så blodtilstrømningen væk fra penis mindskes. Dermed øges blodfylde, og normal rejsning opstår gradvist. Rejsning kræver altså, at blodårerne og nervebanerne fungerer, som de skal.

 

Rejsning er også betinget af faktorer som lyst og stimulering fra f.eks. syn, duft eller berøring.

Diabetes og rejsningsproblemer – fysiske årsager

 

Nerver og blodkar: Når du har diabetes, så bliver nerverne påvirket og blodkarrene bliver forkalkede. Det er derfor mange med diabetes oplever rejsningsproblemer før alle andre

 

Dårligt reguleret diabetes: Ved længerevarende, dårlig diabetesregulering påvirker rejsningen i høj grad, men det påvirker også lysten.

 

Højt blodsukker: Højt blodsukker kan gøre dig træt.

 

Åreforkalkning: Ved åreforkalkning opstår der rejsningsproblemer, fordi der ikke tilføres nok blod til penis.

Forhøjet blodtryk kan også være en årsag til rejsningsproblemer.

 

Medicin: Forskellige former for medicin kan give rejsningsproblemer. Hvis du er i tvivl om din medicin påvirker din rejsning, så tag en snak med din læge om det.

 

Hjælp til rejsningsproblemer: Hvis du kan nikke genkendende til disse symptomer, så skal du vide, at der er masser af mulighed for hjælp, så du kan få rejsningen tilbage.

diabetes og rejsningsproblemer
diabetes og rejsningsproblemer

Diabetes og rejsningsproblemer – psykiske årsager

 

Lyst til seksuelt samvær kræver for de fleste et vist overskud.

 

Hvis du har en kronisk sygdom som diabetes, kan du opleve, at du ofte føler et manglende overskud. Sygdommen kan fra tid til anden fylde for meget og den kan påvirke både fysisk og psykisk. Tanker om sygdom kan være udmattende, og måske du oplever seksuelle problemer i form af manglende lyst, stress eller andre psykiske problemer. Også problemer i parforholdet.

 

Mange med diabetes oplever også at deres rejsningsproblemer bliver påvirket af deres psyke. Dvs. de kan blive forstærket ved at de bekymrer sig om de nu kan opnå at få rejsning. Det man kalder præstationsangst.

 

Det er vigtigt, at du ikke overser de psykiske aspekter, der mange gange også følger med en sygdom som diabetes.

Hjælp til rejsningsproblemer forårsaget af diabetes

 

Heldigvis er der hjælp at hente, hvis du har diabetes og rejsningsproblemer. Hvis du oplever rejsningsproblemer, anbefaler jeg altid, at du først taler med din læge om det. Han kan undersøge, at der ikke er noget andet, der giver dig rejsningsproblemer og hjælpe dig igang med behandling.

 

Erektionspumpe

 

En erektionspumpe – eller penispumpe – er min helt store favorit når det kommer til rejsningsproblemer. En medicinsk erektionspumpe kan bruges af stort set alle og den har ingen bivirkninger. Udover det, så kan du søge kommunen om tilskud når du lider af en kronisk sygdom.

 

Læs mere om, hvordan erektionspumpen virker lige her. 

 

Eller se andre behandlingsformer her.