Hvor kan du få hjælp til rejsningsproblemer?

 

Hvor kan du få hjælp til rejsningsproblemer? Der er mange steder, hvor du kan finde kompetent behandling. Det er vigtigt, at du bliver behandlet rigtigt, hvis du har rejsningsproblemer.

 

Herunder finder du en liste over, hvilke behandlingsinstanser der kan hjælpe dig med dine rejsningsproblemer.

Hvor kan du få hjælp til rejsningsproblemer?

Egen læge

 

Det første du skal gøre, er at henvende dig ved egen læge. Det er ham, der i første omgang vil forsøge at afklare, hvad der kan ligge til grund for dit rejsningsproblem. Det er din egen læge, der kan henvise dig videre i systemet.

 

Læs min guide om, hvordan du kontakter lægen her. 

 

 

Rejsningsproblemer kan skyldes fysisk eller psykisk sygdom, medicinsk behandling eller noget helt andet. Og derfor skal du altid sikre sig, at alt er okay, inden du selv begynder at forsøge med behandling.

Behandlende læge / sygeplejerske

Er du i et behandlingsforløb på sygehuset? Så er det vigtigt at du fortæller din behandlende læge/sygeplejerske om dit rejsningsproblem,  så de kan forsøge at hjælpe dig med at få styr på det igen. Det er ikke sikkert, at de umiddelbart selv kan hjælpe dig, men de kan muligvis henvise dig til det sted, hvor du kan få hjælp.

Sexologisk center

Sexologisk center eller sexologisk klinik/enhed eller andet. Er klinikker indenfor det offentlige som gratis kan hjælpe dig med at blive behandlet for dit rejsningsproblem. Det kræver henvisning fra egen læge eller behandlende læge at komme i behandling på et sexologisk center.

Privat praktiserende sexolog

Søger du hjælp i det private, så er det vigtigt at du finder en behandler som fagligt er klædt rigtigt på til at kunne hjælpe dig. Sexolog er ikke en beskyttet titel i Danmark. Så derfor kan man være uheldig i sit valg af behandler. Men er du kritisk og mærker efter om du føler at du får kompetent behandling, er det fint.

Fysioterapeut med speciale i bækkenbunden

Mange fysioterapeuter i Danmark kan hjælpe dig i gang med bækkenbundstræning for at se om det kan hjælpe på dine rejsningsproblemer. Men sørg for, at du finder en fysioterapeut, som også er specialiseret i denne behandling.

 

Du kan se en liste her.