Træning af rejsning

 

Træning af rejsning og vedligehold af rejsningsevnen er meget vigtigt.

 

Hvis du rammes af rejsningsproblemer og har mistet evnen til at opnå rejsning enten kortvarigt, langvarigt eller permanent, f.eks. efter en prostataoperation så kan du med fordel selv træne den. Hvis ikke din rejsning holdes ved lige, så vil din rejsningsevne aftage – eller forsvinde. Den såkaldte morgenrejsning, der er kroppens egen måde at vedligeholde rejsningen på, vil forsvinde, og den er vigtig for vedligeholdelse af din rejsning. Når rejsningen ikke bruges, kan du også opleve, at din penis bliver mindre.

Fordele ved træning af rejsning

 

 • Penisstørrelse bibeholdes
 • Rejsning bibeholdes en genetableres
 • Sex bevares
 • Rejsningsevnen kan genskabes

Træning af rejsning – derfor

 

Der er mange gode grunde til, hvorfor du bør træne din rejsning når du lider af rejsningsproblemer. Og uanset i hvilken grad du har rejsningsproblemer, så er det vigtigt, at du vedligeholde rejsningen. Hvis du følger et nøje planlagt genoptrænings program vil du forbedre dine chancer for at genskabe evnen til rejsning og genfinde din seksualitet tidligere end hvis ikke du træner.

Lad mig forsøge at forklare hvorfor det er så vigtigt, at du træner og vedligeholder din rejsning.

 

Rejsningen (eller rettere svulmelegermene i penis) er et svampelignende væv, lidt ligesom en natursvamp. Når du regelmæssigt oplever at have rejsning, vil dette væv forblive smidigt, men hvis ikke du bruger rejsningen, så vil dette væv langsomt “tørre” ind og skrumpe.

Forestil dig en natursvamp (måske du allerede har en i skuffen derhjemme). Når sådan en svamp dyppes i vand, så bliver den fyldig og blød. Det samme gælder for svulmelegemerne når de bliver fyldte med blod og vævet bliver fyldt helt ud. Hvis svampen tages op af vandet, vil den langsomt tørre ind, indtil næste gang den fyldes med vand igen. Men hvis ikke den fyldes med vand, så vil den med tiden tørre helt ind og blive en lille bitte svamp.

 

Det samme sker med rejsningen – hvis ikke du indimellem får fyldt vævet op med blod, så tørrer det ind, og derved mister penis sin størrelse og rejsningsevnen forringes eller i værste fald forsvinder.

træning af rejsning derfor er det vigtigt

Træning af rejsning – sådan gør du

 

Træning af rejsning er sammensat af en række generelle principper. For et personligt program til dig, kontakt mig. Så finder vi en løsning sammen. Ellers læs med her og få gode råd til, hvad du kan gøre.

Kom godt i gang

Hvis du skal igennem en operation, der kan give rejsningsproblemer, så er det bedste, hvis du starter inden du skal opereres. Jo bedre din rejsningsevne er inden jo hurtigere/bedre kan den opnås igen efter. Og jo mere fortrolig, du er med en penispumpe inden, jo hurtigere kan du komme i gang efter.  Start gerne ca. 3 uger inden du skal opereres og fortsæt så hurtigt som muligt efter operationen.

 

Hvis du ikke skal opereres – eller måske allerede er blevet det – så fortvivl ej. Du kan stadig få meget stor glæde af træning af rejsning. Det vil blot kræve lidt mere tid og vedholdenhed.

Generel sundhed

Først og fremmest handler det om generel sundhed: Hold dig til en sund livsstil og stop rygning og indtag af alkohol. Hold stressniveauet lavt og dyrk motion.

Use it or loose it – brug den eller mist den

Du skal træne din rejsning ud fra princippet “use it or loose it” (brug den eller mist den). Nu tænker du måske “hvordan kan jeg træne min rejsning, hvis jeg ikke kan få rejsning” – det kan du for eksempel med en penispumpe eller med et rehabiliteringssæt.

 

Uanset hvor meget din rejsningsevne bliver påvirket, er det vigtigt, at du træner – dagligt. Når rejsningen påvirkes er det et stort tab, der er vigtigt at få genetableret – jo hurtigere jo bedre.

Manuel penispumpe til træning af rejsning

Hvis du har rejsningsproblemer, kan du med fordel bruge en manuel penispumpe, til genoptræning og vedligehold af svulmelegemerne i penis.

Den manuelle penispumpe er en penispumpe til rejsningsproblemer, der kan hjælpe dig med at få en rejsning, så du kan gennemføre onani eller samleje. Læs mere om erotiske hjælpemidler her.

Fordele ved træning af rejsning med penisumpe

 • Bedre iltforsyning af penisvævet
 • Bedre og tidligere start af seksuelle aktiviteter igen efter operation i underlivet f.eks prostataoperation
 • Understøtter tidligere spontane erektioner
 • Reducerer inkontinens
 • Reducerer tab af penislængde
 • Positiv indvirkning på tilfælde af Peyronies deseases (skævhed i penis)

Bækkenbundstræning

Kombiner din træning af rejsning med bækkenbundstræning. Rejsningsproblemer kan nogle gange kommes til livs blot med bækkenbundstræning. Selvfølgelig ikke alle, men træningen af bækkenbunden kan være en stor faktor i en kombineret træning mod rejsningsproblemer.

 

En stærk bækkenbund hjælper dig med at opnå en stærkere rejsning. Og der er virkelig mange gode at hente ved at træne bækkenbunden. Blandt andet:

 

 • En hårdere og stærkere rejsning
 • Kraftigere orgasmer
 • Bedre kontrol over rejsningen og udløsningen, så du undgår for tidlig udløsning
 • Reducerer inkontinens