Diabetes og rejsningsproblemer

 

Diabetes og rejsningsproblemer er to ting, som ofte går arm i arm. Men alligevel er der stadig rigtig mange mænd, der har diabetes og som også oplever rejsningsproblemer, som slet ikke klar over, at deres rejsningsproblem faktisk skyldes diabetes.

 

Problemet er hyppigere jo ældre du er og jo længere tid, du har haft diabetes. Generelt oplever mænd med diabetes rejsningsproblemer ca. 10 år tidligere end mænd, der ikke har diabetes.

Antallet af mennesker med diabetes er fordoblet på 10 år. Kvinder udgør 49 % og mænd 51 %

Hvis du som mand oplever rejsningsproblemer, så skal du vide, at der er hjælp at hente, når problemet skyldes diabetes. Og du er kommet til det helt rigtige sted.

 

 

Hvordan opstår en rejsning

 

Ved seksuel påvirkning sender hjernen direkte signaler via nervebanerne til blodkarrene, der løber til og fra penis. Disse signaler medfører en øget tilstrømning af blod til penis. Samtidig lukkes der af, så blodtilstrømningen væk fra penis mindskes. Dermed øges blodfylde og normal rejsning opstår gradvist. Rejsning kræver altså, at blodårerne og nervebanerne fungerer, som de skal.

 

Rejsning er også betinget af faktorer som lyst og stimulering fra f.eks. syn, duft eller berøring.

 

Når du får diabetes, så er der flere faktorer, der kan spille ind og give rejsningsproblemer.

Diabetes og rejsningsproblemer – fysiske årsager

Ved diabetes er der en række fysiske årsager, der kan spille ind på rejsningsevnen.

 

Nerver og blodkar: Når du har diabetes, så bliver nerverne påvirket og blodkarrene bliver forkalkede. Det er derfor mange med diabetes oplever rejsningsproblemer før alle andre

 

Dårligt reguleret diabetes: Ved længerevarende, dårlig diabetesregulering påvirkes rejsningen i høj grad, men det påvirker også lysten. Hvis lysten er nedsat, så bliver det sværere at opnå rejsning.

 

Højt blodsukker: Højt blodsukker kan gøre dig fysisk træt.

 

Åreforkalkning: Ved åreforkalkning opstår der rejsningsproblemer, fordi der ikke tilføres nok blod til penis.

 

Forhøjet blodtryk: Et blodtryk, der er for højt kan også være en årsag til rejsningsproblemer.

 

Medicin: Forskellige former for medicin kan give rejsningsproblemer. Hvis du er i tvivl om din medicin påvirker din rejsning, så tag en snak med din læge om det.

 

Hjælp til rejsningsproblemer

Hvis du kan nikke genkendende til disse symptomer, så skal du vide, at der er mulighed for at få hjælp, så du kan få rejsningen tilbage.

diabetes og rejsningsproblemer
diabetes og rejsningsproblemer

Diabetes og rejsningsproblemer – psykiske årsager

 

Lyst til seksuelt samvær kræver for de fleste et vist overskud. Hvis du har en kronisk sygdom som diabetes, kan du opleve, at du ofte føler et manglende overskud. Sygdommen kan fra tid til anden fylde for meget og den kan påvirke både fysisk og psykisk. Tanker om sygdom kan være udmattende og måske du oplever seksuelle problemer i form af manglende lyst, stress eller andre psykiske problemer. Også problemer i parforholdet.

 

Mange med diabetes oplever også, at deres rejsningsproblemer bliver påvirket af deres psyke. Dvs. de kan blive forstærket ved at de bekymrer sig om de nu kan opnå at få rejsning. Det kalder man også for præstationsangst.

 

Det er vigtigt, at du ikke overser de psykiske aspekter, der mange gange også følger med en sygdom som diabetes.

Hjælp til rejsningsproblemer forårsaget af diabetes

 

Heldigvis er der hjælp at hente, hvis du har diabetes og rejsningsproblemer. Hvis du oplever rejsningsproblemer og du ikke kender årsagen til det, anbefaler jeg altid, at du først taler med din læge om det. Han kan undersøge, at der ikke er noget andet, der giver dig rejsningsproblemer og hjælpe dig i gang med behandling.

 

Erektionspumpe til rejsningsproblemer

 

En erektionspumpe – eller penispumpe – er min helt store favorit, når der skal hjælp til rejsningsproblemer. En penispumpe er en mild og ike-medicinsk tilgang og den kan bruges af stort set alle. Der er ingen bivirkninger ved at bruge den og du kan komme i gang med den hurtigt. Udover det, så kan du faktisk også søge kommunen om tilskud til pumpen, når du lider af en kronisk sygdom. Du finder min guide til det lige her.

 

Derudover, så er det altid vigtigt at holde din diabetes godt reguleret. Rejsningsproblemer kan desuden afhjælpes med medicin, bækkenbundstræning samt en sund livsstil.